Voetinform.nl

Medisch & Zorg

Verzorg je huid extra met een serum

Om je huid goed te verzorgen kun je ook kiezen voor een serum. Het serum lijkt op een gewone crème maar de werking is sterker. In tegenstelling tot een gewone crème zitten er in een serum minder vulmiddel en andere toevoegingen. Daarom werkt een serum snel en ook nog eens goed. De huid neemt het serum goed op en je ziet ook snel resultaat.

Kies een serum dat bij je huid past

Als je dagelijks kiest voor het gebruik van een goede gezichtscrème kun je met een serum je huid een keer extra verzorging geven. Welk serum je daar het beste voor kiest is voor het grootste deel afhankelijk van het huidtype dat je hebt. Als je een droge huid hebt kies je het beste voor een serum dat vochtinbrengend is zodat je huid beter gehydrateerd wordt. Bij een vettere huid kies je juist voor een serum dat de onzuiverheden in de huid weghaalt en de huid schoon maakt.

Serum op basis van olie of water

Je kunt een keuze maken uit serums die gemaakt zijn op basis van water of olie. De eerste variant is beter als je een vettere huid hebt want een serum op basis van olie maakt de huid alleen maar nog vetter. Een serum op oliebasis wordt daarom beter gebruikt voor een wat drogere of gevoelige huid zodat deze extra gevoed wordt.

Kijk wat er allemaal te koop is

Een serum dat goed bij je huid past kun je in tal van varianten kopen, zowel online als bij een goede drogist. De prijzen ervan lopen nogal uiteen dus als je nog nooit eerder een serum gebruikt hebt is het verstandig niet direct de duurste versie aan te schaffen. Mocht het onverhoopt niet bevallen dan ben je niet meteen een vermogen kwijt. Kijk beter eerst naar wat andere mensen van een bepaald product vinden voordat je overgaat tot de aanschaf ervan. Zij kunnen door ervaring vertellen wat ze ervan vinden en op basis daarvan kun jij een geschikt product kiezen.

Hoe werkt een serum?

Een serum kun je kopen voor je huid maar het is er ook voor je haar. Een serum kan gebruikt worden om diverse problemen met je huid aan te pakken maar het zorgt meestal voor het herstel of de hydratatie van de huid, afhankelijk van welk serum je kiest. Het is erop gericht de huid te verbeteren.

Voor iedere huid is wat te vinden

Serums kunnen verschillende werkingen hebben maar zijn zowel voor mannen als vrouwen geschikt om te gebruiken. Je kiest een serum dat bij je huidtype past maar ook een werking heeft waar je wat aan hebt. Als je nog een jonge huid hebt is een serum dat liftend werkt overbodig maar een serum dat je huid bijvoorbeeld hydrateert als het buiten koud is kan door iedereen gebruikt worden. Een serum is iets dat je als extra verzorging gebruikt naast de andere producten die je dagelijks hanteert.

Serum als extra boost

Een serum kun je ook zeker als een soort boost gebruiken als dit nodig is. Dit betekent dat je het serum als een soort kuur kunt gebruiken als dit beter is voor je huid. Als je een serum als kuur gebruikt kun je dit voor een bepaalde periode doen totdat je het gewenste resultaat bereikt hebt. Kies je er liever voor het serum dagelijks te gebruiken? Dan lees je het beste even goed de gebruiksaanwijzing door om te kijken of je het één of tweemaal daags gebruikt.

Werking van een serum

Een serum heeft een hogere concentratie aan werkzame stoffen in zich dan een crème en werkt daarom efficiënter en sneller. Het beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf zoals kou, nattigheid maar ook tegen felle zonnestralen. Zo kan een serum je huid extra voeden als het erg koud is en de huid droog aanvoelt. Er bestaan ook serums die er juist voor zorgen dat pigmentvlekjes veroorzaakt door de zon weggaan. Ook kun je kiezen voor een serum dat littekentjes kan doen verdwijnen. Het is maar net waar je het voor nodig hebt maar er zijn zoveel verschillende serums te koop dat er naar alle waarschijnlijkheid wel eentje te vinden is die jouw huidprobleem kan verhelpen.

Gebruik van een serum

Een serum dat je maar eenmaal daags hoeft te gebruiken om er baat bij te hebben kun je ’s morgens of ’s avonds aanbrengen. Het is maar net wat je zelf het handigst vindt in gebruik. Zorg er wel altijd voor dat je huid schoon en droog is en je het serum pas na het reinigen aanbrengt. Als je ook een dagcrème of nachtcrème gebruikt breng je het serum daarvoor al aan. Omdat het serum een dun product is kies je ervoor dit als eerste aan te brengen. Zo  krijgt het de kans goed in te trekken en kun je daarna verder gaan met je normale routine.

Kijk goed waarvoor het geschikt is

Een serum kopen is niet zo makkelijk. Je wilt natuurlijk wel het juiste product hebben dat bij jouw huid past en waar je ook wat aan hebt. Een serum kun je in de winkel kopen maar ook op internet is het aanbod groot. Bij Dermarolling.nl vind je een groot assortiment waar je uit kunt kiezen. De prijzen lopen nogal uiteen en het is niet zo eenvoudig het juiste product te kiezen. Klik daarom op een product dat je wat lijkt en lees alle informatie goed door. Er staat duidelijk aangegeven wat er allemaal in zit, voor welk huidtype en problemen het geschikt is en waarvoor je het serum dus kunt gebruiken. Ook kun je recensies van andere mensen die het product reeds voor jou geprobeerd hebben lezen. Hiermee kun jij ook bepalen of het serum voor jou al dan niet geschikt is. Online bestellen doe je veilig en snel en je hebt vaak de volgende dag het product al in huis.