Voetinform.nl

Medisch & Zorg

Belangstelling voor gedragstherapie? Daar sluit een act cursus helemaal bij aan

act cursus

De wereld van de gedragstherapie is voor talrijke mensen een erg interessante sector. Dit geldt natuurlijk in het bijzonder voor psychologen, want zij hebben ervoor gestudeerd om specialist te zijn op dit gebied. Wat over gedragstherapie voor iedereen belangrijk kan zijn om te weten is dat dit werkveld uit diverse onderdelen bestaat. Een van die onderdelen wordt ook wel act genoemd, een afkorting die staat voor Acceptance & Commitment Therapy. De naam van deze vorm van therapie zegt het al: hierbij staat centraal dat je klanten leert om bepaalde situaties en herinneringen te accepteren. Men zal deze het welbekende plekje moeten geven, zodat probleemloos doorleven weer mogelijk wordt. Hierbij staat het wegwerken en oplossen van problemen dus niet zozeer centraal. Wanneer je deze therapievorm onder de knie wilt krijgen is het volgen van een act cursus de beste manier.

act cursus

Wat act zegt over de blik op gezondheid

Bij act blijkt het onderwerp gezondheid steeds weer een belangrijke factor te zijn. Hierbij wordt duidelijk dat act duidt op een moderne blik op deze gezondheid. Deze blik zal duidelijk maken dat problemen in de fysieke en mentale gezondheid simpelweg voor iedereen deel uitmaken van het leven. Met act krijgen klanten dus manieren aangeleerd waarop je kunt omgaan met gezondheidsproblemen. Dit staat redelijk haaks op de ouderwetse gedachte over gezondheid. Die vertelde namelijk simpelweg dat je alleen gezond kunt zijn als je totaal vrij bent van geestelijke en lichamelijke klachten.

Belangrijkste aspecten die je bij het afsluiten van de cursus hebt geleerd

Wanneer je een act cursus afrondt, dan ben je minimaal op de hoogte van de filosofische en theoretische aspecten van act. Je bent zelf onderworpen aan processen die bij deze therapievorm komen kijken. Bovendien heb je ze misschien zelfs al uitgeprobeerd bij een ander.