Voetinform.nl

Medisch & Zorg

Je hebt voetschimmel, en nu?

voetschimmel

Je was op vakantie en heb erg genoten van het zwembad bij jullie vakantie locatie. Het was mooi weer en je hebt veel op blote voeten gelopen. Na het zwemmen had je haast en deed je snel je sokken en schoenen aan. Als je thuis komt van vakantie, merk je dat de huid tussen je tenen rood aan het worden is. De komende dagen begint het ook te jeuken en ontstaan er schilfers. Je gaat naar de dokter en komt erachter dat het voetschimmel is. Wat nu?

Waar loop je het op?

Voetschimmel heeft ook wel de naam zwemmerseczeem. Deze naam is afgeleid omdat je het vaak oploopt in zwembaden. En eigenlijk waar veel mensen met blote voeten rondlopen. Zo’n vijftien procent van de Nederlands bevolking heeft voetschimmel. De kans is groot dat er iemand in hetzelfde zwembad rond liep met voetschimmel. De schimmel is heel besmettelijk en een kleine schilfertje op jouw voet kan al genoeg zijn. Als je dan ook nog niet eens je voeten goed afdroogt, maak je het makkelijk voor de schimmel.

voetschimmel

Hoe kom je er vanaf?

Voetschimmel is irritant maar gelukkig niet heel schadelijk. Het nadeel is wel dat het, zoals eerder vermeld, heel besmettelijk. Gelukkig kun je naar elke willekeurige apotheek en daar vragen om een crème. Deze crème bevat miconazol. Er bestaan naast crèmes ook lotions of zelfs sprays. Belangrijk is wel dat je ook alle sokken en schoenen goed reinigt. Er kunnen altijd nog sporen in zitten van voetschimmel. Om te voorkomen dat het niet weer gebeurd, zorg ervoor dat je altijd slippers draagt. Ook is het belangrijk om goed je voeten te drogen!