Voetinform.nl

Medisch & Zorg

Slecht gehoor na een ernstig ongeval

Slecht gehoor

Slecht gehoor is een veel voorkomend probleem. Dit kan zowel bij de ouderen, maar ook onder de jeugd komt dit regelmatig voor. Over het algemeen is bekend, naarmate je ouder wordt het gehoor afneemt. Onder de jongeren is het vaak harde geluiden, die hier de oorzaak van kunnen zijn. Allemaal problemen, die tegenwoordig aardig onder controle worden gehouden door gebruik te maken van een hoortoestel. 

In mijn geval was de schade aan mijn oren de oorzaak van een ernstig ongeluk. Nadat ik een ongeval met mijn motor had gehad, werd ik in het ziekenhuis wakker. Mijn spraak was weg en ook mijn gehoor was niet meer zoals voorheen. Er bleek een bloedprop in mijn hersenen te zitten die deze schade veroorzaakte. Gelukkig ben ik redelijk hersteld, alleen mijn gehoor bleef slecht.  Slecht gehoor

Gelukkig is mijn slecht gehoor, gedeeltelijk verholpen

Na een zeer lange revalidatie periode mocht ik weer naar huis. Het begon mij steeds meer op te vallen dat ik niet meer aan gesprekken deel kon nemen. Vooral in zeer drukke ruimtes kon ik er geen touwtjes meer aan vast knopen. Dit resulteerde dat ik niet meer naar openbare gelegenheden ging en bij feesten had ik ik een excuus om niet te gaan. Ik begon mij steeds meer af te zondigen, terwijl ik juist een gezelligheidsmens was.

Bij een gehoorcontrole bleek dat mijn gehoor een flinke klap had opgelopen. Hierdoor kon ik niet goed meer horen. Mijn slecht gehoor, was te danken aan het ongeluk. Door de klap was er blijvende schade ontstaan. Gelukkig heeft de audicien mij geholpen met een hoortoestel. In mijn geval is er gekozen voor een Lyric toestel. Deze is zo klein dat je niet kan zien dat ik een hoortoestel heb. Dit toestel heeft voor mij heel veel deuren weer geopend. Nu durf ik mij weer in drukke ruimtes te bevinden en kan ik weer aan de gesprekken deelnemen. Slecht gehoor