Voetinform.nl

Medisch & Zorg

Kun je probiotica kopen zonder recept?

Heb jij wel eens gehoord van probiotica of heb je juist het advies gekregen probiotica te gaan gebruiken? In beide gevallen is het dan wel erg handig om te weten of je probiotica kopen kunt zonder een recept van de dokter. De huisarts is namelijk niet de enige die dit kan adviseren, waardoor probiotica kopen zonder recept misschien wel erg handig kan zijn. Wat is probiotica eigenlijk en waarom is het goed voor ons lichaam?

Niet eerst probiotica kopen, maar eerst weten wat het is

Probiotica kopen doe je natuurlijk niet zomaar, want er is vast een reden waarom jij graag probiotica zou willen kopen. Probiotica zijn als het ware levende micro-organismen. Deze probiotica zullen een goede aanvulling zijn voor je darmen, omdat probiotica de darmen, de darmwanden en de darmflora kan herstellen. Je wilt namelijk dat de slijmvliezen kunnen genezen en dat eventuele verzwakkingen kunnen worden voorkomen.

De darmflora is belangrijk voor iedereen

De darmflora is eigenlijk een verzamelnaam, omdat er allerlei positieve bacteriën in onze darmen bivakkeren. Deze bacteriën dragen bij aan een goede spijsvertering, maar zullen ook bijdragen aan een goed immuunsysteem. Wist je dat de darmflora ook sommige vitamines aanmaakt en dat de darmflora zorgt voor het afbreken van schadelijke stoffen? Wel is het zo dat er geen darmflora hetzelfde is, want er zijn echter talloze soorten bacteriën. De darmflora is belangrijk voor iedereen, maar dient ook goed onderhouden te worden.

De darmflora kan verstoort raken

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, waardoor de darmflora helemaal uit balans kan raken. Denk, maar eens aan het gebruik van een voorgeschreven antibiotica. Dit laatste komt, doordat de antibiotica bacteriën kan doden. Je zult denken dat het niet erg is als dit gebeurt, maar een antibiotica kijkt niet naar slechte of goede bacteriën. Dat betekend dan ook dat er goede bacteriën aangedaan kunnen worden. Waarschijnlijk vraag jij je af wat er gebeurt als je darmflora uit balans raakt? Je kunt ontzettende buikpijn ervaren, maar verstopping, diarree en zelfs obstipatie kunnen ook optreden. Zelfs het krijgen van een opgeblazen gevoel kan te maken hebben met een darmflora die compleet uit balans is.

Je darmflora onderhouden

Je kunt je darmflora eigenlijk vrij eenvoudig onderhouden, want een gezonde darmflora begint al bij je eetpatroon. Gezond eten, zoals vezels, fruit en groente zijn erg belangrijk. Het drinken van water is ook flink van invloed, maar wat dacht je van voldoende sporten of bewegen? Let wel goed op dat je niet te veel stress hebt, want ook dit heeft een negatieve invloed op de darmflora.

Kun je zelf probiotica kopen?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig, want je kunt producten met probiotica kopen zonder recept. Denk, maar eens aan drankjes die gefermenteerd zijn of aan yoghurtdrank die probiotica bevatten. Tegenwoordig zijn er zelfs capsules en tabletjes met de nodige dosis probiotica. En als je dacht dat het niet nog gekker kon, er is zelfs probiotica in poedervorm. Welke vorm van probiotica heeft jouw voorkeur? Let wel op, dat het een aanvulling is op je dagelijkse voeding!