Voetinform.nl

Medisch & Zorg

De voordelen van wasbare luiers

Wil je wasbare luiers aanschaffen? Dan is het goed om eerst te bekijken wat je ermee kunt behalen. Het zijn immers ander soort luiers dan de wegwerpvarianten. Er komen een groot aantal voordelen bij kijken, waar je van op de hoogte moet zijn. Ook moet je gaan kijken naar de verschillende verkooppunten. Billenboetiek is een van de verkooppunten waar je altijd kunt slagen. Door onderstaande informatie mee te nemen in jouw zoektocht kun je ervoor zorgen dat je weet waarom de wasbare varianten in de kinderkamer aanwezig moeten zijn. Lees daarom snel verder en maak jouw aankoop. 

Wasbare luiers brengen een kostenbesparing mee 

Het eerste voordeel van wasbare luiers is dat je slechts een keer een aankoop hoeft te doen. De luiers kunnen namelijk in de wasmachine schoongemaakt worden, waardoor je niet voortdurend naar nieuwe luiers hoeft te kijken. De enige aankopen die je hoeft te doen is het inlegmateriaal waarin de ontlasting van jouw baby opgevangen wordt. Dit is daarmee ook het enige afval dat je gaat hebben. Op de lange termijn ga je daarom kosten besparen op het afval en de aanschaf van de luiers. Dit kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s. 

Minder irritaties en minder tijd voor verschonen 

De wasbare luiers zijn daarbij altijd uit te wassen in de wasmachine. Het zal jou dus wel wat extra tijd gaan kosten op dit gebied, maar je kunt er wel voor langere tijd mee doen. Het verschonen van de luier zal echter ook minder vaak voorkomen. Bij goed inlegmateriaal zal de luier namelijk niet snel nat aanvoelen. Uiteindelijk zal dit ook beter zijn voor de huid van jouw baby. Er zullen minder irritaties zijn, dus je hoeft ook niet meer met zalfjes aan de slag te gaan. Dit is voor iedereen veel beter. Jouw kind zal tegelijkertijd ook nog sneller zindelijk worden met deze luiers. 

Enkele kleine nadelen aan de luiers 

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen te vinden aan de wasbare luiers. Zo moet je in het begin fors investeren om de luiers in handen te krijgen. Dit kun je wel deels in de hand houden. Zo kun je per maat luiers aan gaan schaffen, waardoor je de kosten gaat spreiden. Je zult er daarbij een goede organisatie van de was bij moeten bedenken. Je wilt er immers voor zorgen dat er altijd luiers beschikbaar zijn voor wanneer je ze nodig gaat hebben. 

De goede voorbereiding 

De wasbare luiers kunnen jou dus veel gaan brengen. De voordelen kunnen jou alles gaan brengen en je hoeft alleen maar voor te zorgen dat je een goede hoeveelheid aanschaft. Als je niet precies weet hoeveel luiers je nodig hebt, kun je altijd informatie opvragen bij een van de professionals. Deze kan jou alles precies vertellen. Zo heb je een nog betere voorbereiding voor jouw aankoop en zorg je ervoor dat alle benodigdheden in de kast liggen voor wanneer jouw baby geboren wordt. Je zorgt er altijd voor dat je nergens aan hoeft te denken.