Voetinform.nl

Medisch & Zorg

Het vakantie eiland van Italië

Sicilië, ook wel de voetbal van Italië genoemd. Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse zee en zit niet vast aan het vasteland van Italië. Sicilië is het vakantie eiland van heel Italië, niet alleen vele toeristen bezoeken het prachtige eiland, ook veel Italianen zelf brengen hier hun zomers door. Vooral veel Italianen uit het vaste land trekken in de zomer naar Sicilië. Op het eiland zijn zeer veel invloeden van verschillende volkeren te zien, dit zorgt voor een prachtige verscheidenheid aan architectuur en bezienswaardigheden. Dit komt door de centrale ligging van het eiland, doorheen de jaren hebben vele volkeren het eiland ingenomen en allemaal hun stempel gedrukt op de cultuur hiervan.

Een druk kust en verlaten binnenland

Vooral aan de kust vind je in Sicilië grotere en drukke steden. In de zomer kan het aan de kust redelijk druk worden. De hoofdstad van het eiland heet Palermo en hier wonen zelfs bijna 700.000 mensen. Dit staat in schril contrast met het binnenland. Dit ziet er verlaten uit en is erg dunbevolkt. Dit laat zien dat alles op het eiland gericht is op de zee en de kust. Sicilië moet veel van het toerisme hebben en heeft daarom ook geïnvesteerd in mooie kunststeden. Het is duidelijk dat het eiland bij Italië hoort, maar liefst 97% van de bevolking is Rooms-Katholiek. 

La dolce vita in Italië

Het goede leven, iets dat Italianen wel bekend is. Lekker eten en vooral weinig zorgen, hier staan Italianen om bekend, naast hun temperament natuurlijk. Dit zie je overal in de terug, vooral in de Italiaanse keuken. Wie van lekker eten houdt komt op Sicilië dus ook niet tekort. Dit samen met heerlijke temperaturen en prachtige stranden en je hebt een droomvakantie. Veel mensen huren ook een bootje wanneer ze op Sicilië zijn, dit is een mooie manier om andere stranden te bezoeken en Sicilië te bekijken vanaf het water. Dit levert prachtige foto’s op en is dus ook zeker aan te raden.

Meer verhalen